Aanbieding!

limoncello likeur mini

6,95 5,50 Incl. BTW

Schil alleen van citroenen gerijpt in de zon. Hier is het geheim van de stralende rijkdom van onze after-dinner likeur. We kiezen alleen citroenen van de kust van Amalfi, delicaat maar intens en citroenen gekweekt op het Siciliaanse grondgebied, rijker en zoeter. We zetten de schil in infusie in een hydro-alcoholische oplossing.

 

1 op voorraad

Categorieën: , Tag:

Beschrijving

friszure citroenlikeur die is geproduceerd met citroenen uit 2 regio’s: Amalfi, die een geconcentreerde smaak en densiteit geeft; Sicilië, die zorgt voor de zoete tegenbalans.

Heldere en natuurlijke gele kleur.
Intens aroma, subtiel citroen, met aroma’s van citroenbloemen.
De smaak is rijk, fluweelachtig en sappig.

In de landbouw is er een techniek genaamd “Forcing” waarmee je groenten en fruit buiten het seizoen kunt verbouwen.
Het “forceren van de citroen” is specifiek een agronomische techniek uit Sicilië (later ook overgenomen in andere landen).
Hoe het werkt: de planten ondergaan waterstress, “droog” genoemd: in alle opzichten wordt de toediening van water halverwege de zomer (juni) stilgelegd.
Deze stresstoestand induceert vroege bloei en tijdens de maand augustus beginnen de eerste vruchten genaamd “verdelli” geboren te worden,
die minder zuur blijken te zijn dan gewone citroenen.
Het is daarom ook mogelijk om citroenen te verkrijgen tijdens de zomerperiode
(anders zouden de citroenen in de lentemaanden geplant worden en zouden de vruchten pas in oktober-november volwassen zijn).

Extra informatie

Inhoud

0,1 L

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.