Mijn Italië

19,95 Incl. BTW

Een prachtig boek die je mee op reis neemt door de best bewaarde geheimen van Italië.

6 op voorraad

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Samenvatting van mijn Italië
Reis samen met Saskia Balmaekers naar historische cafés en kleurrijke dorpjes, geheime stranden en levendige markten!
Saskia deelt de best bewaarde geheimen en haar persoonlijke favorieten van Italië: van aperitivo-adresjes tot zonnige eilanden, van dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan tot de wijnen die je absoluut moet proeven. Je slentert mee door spookstadjes, proeft van ijs, truffels en kaas en ontdekt de mooiste kathedralen, kerken en fresco’s.
Geniet van Saskia’s favoriete adresjes, plekken, verborgen pareltjes en dorpjes, stuk voor stuk door Saskia zelf bezocht!

Recensie(s)
Wederom is de oprichtster van de Italiëblog ciaotutti.nl erin geslaagd een hartverwarmende, thematische gids over Italië samen te stellen. Je reist via koffiebars, street foodtentjes, unieke stranden, piazza’s, spookstadjes en dorpjes kriskras door Italië, van de Alpen tot aan de hak van de laars. De auteur beschrijft tradities van de bijgelovige Italianen. Waarom gooien de Napolitanen met oudjaar hun kapotte huisraad het raam uit? En waarom liggen de winkels in december vol met rode lingerie? Op een aanstekelijke manier doorkruist zij het hele land en laat je kennis maken met regionale specialiteiten, van zampine – gevulde varkenspoot – tot zoete cannoli’s. Ze attendeert je op unieke deurkloppers, wijnraampjes en de torentwist in Toscane. Je ontdekt kunst met een kleine k, zoals het kurkentrekker- en paraplumuseum. Straatkunst in de vorm van graffiti, muurschilderingen in Padova en het Rimini van Fellini. En natuurlijk de culinaire kunst. Door de vele kleurenfoto’s proef en ruik je Italië en beleef je het dagelijkse ritme van de Italianen. Een register ontbreekt. Origineel en thematisch. Zelfde stijl als eerdere uitgaven: ‘Ciao tutti’, ‘Cia tutti Rome’ en ‘Mijn Rome’*.

M. van Schaik

Extra informatie

auteur

Saskia Balmaekers

aantal pagina's

240

afmetingen

21,6 x 16,6 x 1,9 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.