Sale!
Amarelli

Agrumio likeur mini

5,50 Incl. BTW

Afkomstig van Sicilië, Siciliaanse sinaasappelen en Calabrische en Siciliaanse mandarijnen. We mengen vakkundig de essentiële oliën van elke citrus om een ​​frisse, zoete en zonnige likeur te creëren.

2 op voorraad

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Geel met oranje, natuurlijke en intense tinten.
De geur is een explosie van sappige citrusvruchten.
Overleef de omhulling van de sinaasappel en de aromaticiteit van de mandarijn schil.
In een tweede keer worden de citroengeel van de citroenschil en de delicaatheid van de bloemen van oranjebloesem waargenomen.
De smaak is intens en rond, met een zoete en zijdeachtige sluiting.

Hoogwaardige Het oranje, wetenschappelijk ‘Citrus Sinensis’ omdat het afkomstig is uit China, had in het begin van zijn geschiedenis een zuiver decoratief gebruik dankzij de prachtige boom met compact en rondachtig gebladerte, met donkere bladeren en bloemen, zagare, wit en zeer geurig .
Sinds de oudheid was deze vrucht en boom vooral bekend in de Chinese en Arabische cultuur. De zoete sinaasappel werd pas in het midden van de vijftiende eeuw naar Europa gebracht waarschijnlijk door de Portugese zeevaarder Vasco de Gama: termen als partugal, partuallo zijn synoniem geweest voor het woord sinaasappel in de Middellandse Zee.
In de Middeleeuwen en de Renaissance manipuleerden de apothekers deze citrusvruchten voor de bereiding van jam, medicinale en kostbare essentiële oliën. De techniek van extractie van etherische oliën was bekend bij de Arabieren, maar het waren de Italianen die hun productie in de parfumerie waardeerden.
In de 18e en 19e eeuw verhuisde het gebied van productie en handel van citrusvruchten op Italiaans grondgebied, dankzij de vooruitgang van het transport, van Ligurië naar Sicilië, gekozen vanwege zijn strategische territoriale positie en het ideale klimaat.
Op dat moment verschenen op Sicilië de eerste ‘ijzige wateren’, anticiperend op de modder, geparfumeerd met citroen en sinaasappel.
Pas aan het begin van de twintigste eeuw wordt de sinaasappel echter ook bevestigd op de tafels van de minder welgestelde klassen, en wordt uiteindelijk een ‘populaire’ vrucht voor de meest uiteenlopende culinaire toepassingen.

Extra informatie

Inhoud

0,1 L