Sint chocolade brokken

De Sint is alweer eventjes in het land. En nu wilde ik met de kinderen iets lekkers gaan maken. Pepernoten bakken hadden ze laatst al bij het buurmeisje gedaan dus wilde ik wat anders verzinnen. Nu ben ik helaas geen bakheld en durfde ik koekjes bakken nog niet aan omdat ik het zielig vond om mijn kinderen teleur te stellen met zwart verbrandde koekjes. Mochten jullie een heel heel simpel recept ( het liefst glutenvrij ) hebben om lekkere koekjes te bakken dan houd ik mij aanbevolen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de chocoladebrokken waar jezelf een heleboel lekkers aan kan toevoegen. Eerst even overleg gehad met de kids wat er allemaal op moest en dit was uiteindelijk het resultaat geworden. En ik moet zeggen dat het verrukkelijk was en echt heel simpel. Dus echt iets voor mij.

Om zelf van deze heerlijke chocoladebrokken te maken heb je het volgende nodig:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 grammelkchocolade
  • sintspekjes
  • pepernoten
  • leone pastilles (zie webshop)
  • zakje tum tums
  • bakplaat vierkant/rechthoek
  • bakpapier

Dit waren de snoepjes die mijn kids hebben gekozen maar je kunt het natuurlijk ook met ander lekkers bekleden.

Om de chocolade brokken te maken die ook echt breken moet je eerst de chocolade temperen. Ik heb de makkelijkste manier opgezocht en uitgevoerd en je kunt op onderstaande link klikken om te lezen hoe je dit doet.

How-to: Chocolade tempereren in de magnetron

Na de chocolade getemperd  te hebben kun je aan de slag. Je bekleed de bakplaat met bakpapier en giet daarna de chocolade erover.En dan kan het versierfestijn beginnen.Dit is het resultaat van het werk van Wesley en Amy.

 

Je laat de bakplaat nog even twee uur in de koelkast hard worden. Als de chocolade hard is geworden kun je hem het best op kamertemperatuur bewaren.

Heel veel plezier met het maken van heerlijke chocoladebrokken. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten. Deel ze onder dit bericht, in een foto op instagram of facebook.

Tot de volgende keer,

Liefs Denise