Review: La via del Tè

Deze blog is geschreven door Rensina Steursma

Review: La via del Té – Wemys.nl


POSTED ON 4 JANUARI 2018

Review: La via del Tè
Vandaag weer een leuk blogreview. De samenwerking waar ik het al over had in mijn jaarverslag. Denise en Sandra, van Wemy’s, benaderden mij al een hele poos geleden of ik over hun bedrijf én thee wilde bloggen. Nou deze uitdagingen neem ik maar al te graag aan dus kreeg ik een hele leuke envelop thuisgestuurd. Met alle smaakjes thee uit hun assortiment en 3 heerlijke chocolaatjes! Ik ben er mee aan de slag gegaan en vandaag lees je alles over Wemy’s en de theeën van La Via del Té.

 

Over Wemy’s

Zoals ik hierboven al vertelde is Wemy’s opgericht door de zussen Denise en Sandra. Ze hebben beiden een enorme passie voor thee, chocolade en het land Italië. Uit deze passie is Wemy’s ‘a taste of Italy’ ontstaan. Ze zijn inmiddels zo ver dat ze een uitgebreide webshop hebben opgezet met de heerlijkste theeën, koffies, wijnen, chocolade en verschillende geschenkpakketten. Allemaal in kleurrijke verpakkingen en van zeer goede kwaliteit. Dat beloofd veel goeds, snel door naar de thee die ik ontving.

La Via del Té
Toen ik de envelop openmaakte beloofde de eerst indruk veel goeds. Ik zag 6 mooie, kleurrijke zakjes met duidelijke zetwijze en tekst. Ook de inhoud is goed. In ieder zakje zit een nylon zakje dat mooi is dichtgenaaid. Zoals je dat tegenwoordig vaak ziet bij kwalitatieve theemerken. Het zijn grote zakjes en van de meeste smaken kun je gerust 2 koppen thee zetten.

Het merk La Via del Té is na meer dan vijftig jaar nog steeds een familiebedrijf. Het bedrijf is in 1961 opgezet door Alfredo Carrai in Italië. En is nog steeds geïnspireerd op dezelfde passie als van het begin. Alle stappen, van zoeken naar de beste theegewassen om te mengen en verpakken, worden uitgevoerd met de grootst mogelijke zorg, kijkend naar zowel de innovatie als de Florentijnse ambachtelijke traditie.

EARL GREY IMPERIAL
De eerste thee die ik proef is de Earl Grey Imperial. De thee ruikt echt naar een zwarte thee. Ik heb hem de eerste keer 3 minuten laten trekken zoals het zakje aangaf, maar ik vind hem vrij sterk. Het is dan ook een vrij harde zwarte thee smaak. Het heeft niet echt een vleugje citrus zoals de meeste earl grey theeën wel hebben. De tweede keer laat ik het zakje korter trekken… Maar ook nu proef je nog de sterke zwarte thee smaak (droog), niet echt mijn ding. Als ik de thee wat langer in mijn mond houdt wordt het wel iets meer earl grey smaak 😉 Maar helaas is deze eerste test niet zo geslaagd voor mij.

 

 

 

 

 

 

Fior di Zagara

Deze zwarte thee met sinaasappelschil, bloemen en een rijke citrus smaak is erg lekker! De thee gezet volgens de beschrijving, die trouwens erg leuk is vormgegeven zoals je op de foto kunt zien! De thee is donker oranje van kleur en smaakt heel goed. Lekker fris door de sinaasappel die je echt terugproeft en de zwarte thee in de ondertoon. Lekkere thee die denk ik ook erg lekker bij het ontbijt zal zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bancha Fiorito

Deze groene thee ruikt wederom erg lekker. Een beetje zoet en fruitig zoals perzik. “Oh hij is weer zo lekker”. Maar ik heb hem iets te sterk gezet. Deze gaat nog eens voor de tweede ronde, want je kunt gerust 2 of soms zelf 3 koppen thee zetten van een zakje als je niet van hele sterke thee houdt.
Het is een echte groene thee, dat proef je goed. Let op, drink deze thee daarom niet te heet, dit maakt hem bitter en wat droog. Als je hem even laat staan is hij veel lekkerder.
2e test: Lekkere thee, veel beter dan de sterkere eerste ronde. Het is een mooie zoete thee met een fruitige ondertoon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMEO E QIULIETTA
De naam beloofd al veel goeds! Deze romantische groene thee bevat aardbei, papaya en rozenblaadjes. Klinkt heel goed en inderdaad romantisch. Snel testen.
Zoals gebruikelijk zet je deze thee op 85 graden (groene thee wordt anders bitter) en laat je hem niet heel lang trekken.
Deze thee ruikt goddelijk, heel lekker zoet maar fruitig. Net zo’n rood geurkaarsje maar lekkerder en in taartjesvorm 😉
Yammie, deze thee is geweldig! Hij ruikt niet alleen heerlijk, hij smaakt ook nog eens als een aardbeientaartje. Je proeft echte stukken fruit zoals aardbeien, papaya en een vleugje roos. Ik hou gewoon van groene thee met fruit toevoegingen. Ja dit is echt mijn favoriet tot nu toe (spannend, nog 2 te gaan).

ROSA D’INVERNO
Bijzonder, bij deze thee hebben ze een groene en een zwarte thee gemixt en hier roos aan toegevoegd (scented) en fruit aroma’s. Het is dan ook een dromerige thee, ik ben benieuwd..
De thee ruikt een beetje apart, een beetje als parfum! Zoetig en bloemig. ‘Oeh deze thee is heel lekker!’. Zoals je leest was de eerste indruk heel goed. De thee is lekker fruitig maar niet te sterk. Je proeft ook goed terug dat het zwarte thee en groene thee is. In het begin is de thee namelijk een beetje zwaar en bitter qua smaak, maar naarmate je de thee doorslikt proef je meer fruit en groene thee. Heel lekker! De nasmaak is ook heel prettig 💕

 

 

MARRAKECH MINT TEA

Het theetje ruikt echt naar een Marrokkaanse thee, weet ik inmiddels uit ervaring. Deze thee is op de goede manier geblend met een groene thee (gunpowder) en munt. Deze thee geeft echt een verfissing in je mond, een beetje zo’n gevoel als je net een sterk kauwgompje in je mond stopt of je je tanden hebt gepoetst.

Ik denk dan ook dat dit een goede vervanger is als je toe bent aan iets verfrissends op je (zware) dag of een goede thee om te drinken na de maaltijd. Deze Marrakech mint tea is goed maar zal niet mijn favoriet zijn.


Het is een geslaagde test. Bijna alle theeën vond ik lekker of goed te doen. Alleen de Earl Grey was niet echt mijn ding, maar ja je hoeft dan ook niet alles lekker te vinden toch? Mijn ultieme favoriet was de Romeo e Qiulietta. Deze ga ik gauw maar eens nabestellen in groot verpakking losse thee. Want de blikjes zijn ook prachtig heb ik al gezien.

En die chocolaatjes die je bijna overal terugziet? Ook uit de webshop en zijn overigens echt heerlijk! 😉 Denk maar eens aan de smaken pure chocola praline sinaasappelvulling, melk met stukjes hazelnoot en puur met granaatappelvulling. #hearteyes. Zeker aan te bevelen om even mee te bestellen bij je bestelling haha.

Dankjewel Wemy’s voor het proeven van jullie prachtige Italiaanse thee! Ik heb ze nog niet in mijn theezakjesverzameling, dus ik ben helemaal blij. Heerlijke theetjes testen en nieuwe zakjes in mijn collectie, wat wil je nog meer. Mocht je nou benieuwd zijn naar de thee smaken of meer willen weten over de producten van Wemy’s? Neem dan een kijkje op de webshop en site van Wemy’s.

Mocht je nou een leuk theemerk kennen of een bijzondere smaak? Laat het me weten, ik test ze graag voor jullie uit.