Maaltijdsalade voor 4 personen
400 gram pasta (penne of strikjes)
400 gram biefstuk, in blokjes of reepjes
2 eetlepels olijfolie
75 gram sla (rucola of gemixt)
1/2 bakje kerstomaten,gehalveerd
200 gram witte druiven zonder pit
voor de dressing:
3 eetlepels citroenolijfolie
zout en vers gemalen peper
1 teentje knoflook,geperst
mespuntje mosterd
Voorbereiden
Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over.Bak intussen de biefstuk al omscheppend in hete olijfolie gaar.Snijd de sla/rucola wat kleiner. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Schep de biefstuk,sla,tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoorheen.
Tips:
Neem in plaats van biefstuk reepjes kip of hamburger.
Wemy's wijnadvies:
Pinot grigio, ilmiogusto frizantte of spumante.
ps: Laat gerust aan ons weten hoe het recept gesmaakt heeft.