recept Pastasalade met biefstuk en citroenolijfolie

 

Maaltijdsalade voor 4 personen

 400 gram pasta (penne of strikjes)

400 gram biefstuk, in blokjes of reepjesWemy's Bonamini Frantoio olijfolie citroen limone

2 eetlepels olijfolie

75 gram sla (rucola of gemixt)

1/2 bakje kerstomaten,gehalveerd

200 gram witte druiven zonder pit

voor de dressing:

3 eetlepels citroenolijfolie

zout en vers gemalen peper

1 teentje knoflook,geperst

mespuntje mosterd

 

Voorbereiden

Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over.Bak intussen de biefstuk al omscheppend in hete olijfolie gaar.Snijd de sla/rucola wat kleiner. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bereiden

Schep de biefstuk,sla,tomaten en de druiven door de pasta. Meng de dressing erdoorheen.

Tips:

Neem in plaats van biefstuk reepjes kip of hamburger.

Wemy's wijnadvies:Wemy's ennio bellia pinot grigio

Pinot grigio, ilmiogusto frizantte of spumante.

ps: Laat gerust aan ons weten hoe het recept gesmaakt heeft.