Proef Italië

Deze blog is geschreven door ButtyDaantje

Ik ben een echte theeliefhebster. Althans, in de herfst en winter dan. Dan kan ik echt genieten van een warme kop thee, terwijl ik mezelf met een tijdschrift en een dekentje op de bank heb genesteld. Helaas vind ik thee al gauw vervelen. Ik moet wel wat afwisseling hebben.
Blij verrast was ik met het pakketje van Wemy’s. Onlangs is deze vernieuwde webshop open gegaan en ik mocht vast wat thee en lekkernij uitproberen. Ik houd van speciale theetjes, niet van die standaard smaken. Het liefst lekker kruidig. Van Denise en Sandra mocht ik een romantische groene thee en een Chinese iced tea proeven.

Voorheen was Wemy’s een echte theeshop, maar inmiddels hebben zij hun assortiment flink uitgebreid. Daarnaast hebben zij ervoor gekozen alleen nog maar Italiaanse merken te verkopen. Allebei zijn ze verliefd op Italië en brengen op deze manier graag een stukje naar Nederland. Ze hebben niet alleen heerlijke wijn en olijfolie, waar Italië natuurlijk bekend om staat, maar ook chocolade, thee en andere lekkernijen. Als eerste heb ik de groene thee geproefd, genaamd Romeo e Giuletta. Een zoete en fruitige thee met papaya, aardbeien en rozenblaadjes. Een lekkere thee, zeker in combinatie met de Maglio hartjes chocolaatjes gevuld met gianduja room. Dit is een zoete chocoladeroom met 30% hazelnoot. De thee zou ik niet te sterk zetten, anders wordt deze al gauw te bitter, maar dat vind ik eigenlijk met alle groene thee.

Ook mocht ik een Iced Tea proeven, genaamd Fior di Zagara. Dit is een groot theezakje, goed voor een halve liter ijsthee. Direct als je het zakje openmaakt ruik je de geur van de citrus in combinatie met oranje bloemen. Laat de thee minstens 3 minuten trekken, zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Hij is nog lekkerder met ijsklontjes erbij. Bij deze thee nam ik de Leone fruitsnoepjes die ik in verschillende smaken kreeg. Het zijn kleine suikerdruppels, gemaakt met behulp van essentiële oliën, pure plantenextracten en natuurlijke kleuren. Perfect voor de echte zoetliefhebbers! Ze zijn er in 9 verschillende smaken, maar je kunt dus ook kiezen voor een mix.

Welke thee ben jij benieuwd naar?