Leone

The King of Sweetness

Ambachtelijke producten van Pastiglie Leone

Sinds 1857 is Pastiglie Leone een zoet erfgoed gecreëerd door recepten geïnspireerd op traditie en de zorgvuldige selectie van de beste ingrediënten; Pastiglie Leone is een uniek bedrijf in het universum van het banketbakkerij. Het is het laatste bedrijf dat zoveel verschillende ambachtelijke producten produceert onder hetzelfde dak.

De liefste geschiedenis

Sinds 1857 is Pastiglie Leone synoniem voor de beste kwaliteit van zoetheid, onveranderd in de loop der tijd. Bewakers van de meest verfijnde smaak, van snoepjes tot chocolade, produceert fijne delicatessen voor lekkere snoepers van alle leeftijden.

Luigi Leone en de banketbakker

Het verhaal begint in de banketbakker in Alba waar Luigi Leone kleine en lekkere snoepartikelen produceerde die intensief geurig zijn om zijn klanten na een maaltijd te verrukken. De eerste smaken beschikbaar waren pepermunt en aromatische smaken zoals: kaneel, fernet, rabarber en gentiaan, om maar een paar te noemen. De snoepjes worden met de hand gekneed en op de mond van de oven gedroogd. Gedurende deze tijd was er een grote verandering in de politieke situatie, binnenkort wordt een nieuw land opgericht. Een beroemde Leone's reclamecampagne verklaarde:
L'ITALIA NON ERA ANCORA UNITA, MA LE PASTIGLIE LEONE C'ERANO GIA '!

Torino, zoete hoofdstad van Italië

Dankzij het succes in de gebieden van Langhe en het vertrouwen om zaken te verbeteren, heeft Luigi Leone besloten om te bewegen. Op dat moment had Turijn het geurende reuk van renovatie en chocolade, de nobele en elegante salon van een land dat streefde naar onafhankelijkheid. Het werd later de eerste hoofdstad van het verenigde Italië en ondertussen had het de titel 'hoofdstad van zoetigheid' dankzij de cafes, patisserieën en de vooraanstaande banketbakkerijen. Leone opent de deuren naar zijn liefdeswerkplaats in Turijn, een fijne winkel van lekkernijen en Candy-originelen. Leone's onweerstaanbare smaken werden snel bekend in de stad; de beroemde staatsman, de heer Camillo Benso, Earl of Cavour, was ook een verleidelijke consument van Leone's violette snoep in het Royal Savoy House, dit is de reden waarom de snoepverpakking is versierd met Savoy's ensign. Na de dood van de oprichter wordt het zoetlaboratorium overgebracht naar een familie die het slechts enkele jaren zal verwerken.

Giselda Balla Monero, de "Leeuwin"

Op 20 september 1934 kocht Giselda Balla Monero de eigenaar van het bedrijf met haar broer Celso Balla, die voor een zoete groothandel in Turijn werkte, die Pastiglie Leone Candy Originals nu verkoopt, de suikergoedwinkel in het centrum van Turijn koopt. Mevrouw Giselda, genaamd Lioness vanwege haar onverbiddelijke temperament, een zakenvrouw, die voor deze periode in de tijd ongebruikelijk is, zal het lot van Pastiglie Leone transformeren. Zij vond in het kleine zoete laboratorium een potentieel bedrijf en besloot te investeren door de verhuizing van de fabriek naar een plaats in Corso Regina Margherita 242. De Leeuwin begint zwaar te investeren in nieuwe verpakkingen, reclame en wedstrijden voor de beste klanten. Zij zal het bedrijf leiden tot de jaren 80 wanneer het leiderschap naar haar zoon Guido Monero gaat.