La via del tè

An Italian passion for tea

Geschiedenis van La via del tè

Het bedrijf werd opgericht in 1961 door de ondernemende geest van Alfredo Carrai. Alfredo was zo gefascineerd door de wereld van thee dat hij ondanks zijn hoge leeftijd besliste de uitdaging te aanvaarden om in Italië de consumptie en cultuur van een drankje te introduceren die op dat moment bijna onbekend was. De wens om zijn kennis van de tweede meest gedronken drank in de wereld te verbeteren, heeft hem geleid tot talrijke reizen in de zoektocht naar de zeldzaamste thee en de beste oogsten, zonder ooit het besef te verliezen dat er altijd nog een thee is die wacht op ontdekking en appreciëren.

Alfredo's eerste reizen naar China lezen als een ontmoedigend avontuurlijke verhaal, met duizend moeilijkheden, op zoek naar witte thee of de kostbare thee van Yunnan, de eerste moeilijke onderhandelingen met de plantages van Darjeeling, de emotie bij het proeven van de eerste Gyokuro ... En dan is er de bevrediging, om de ware wereld van thee aan de Italianen te tonen, gewend aan het sporadische gebruik van zwarte thee in zakken.

Van de eerste verpakkingen van het SNAKE-label (later veranderd in SNAK), naar de invoer van thee in de verpakking van het land van herkomst, tot in de jaren 80 van het merk La Via del Tè tot eerbetoon aan de Japanse traditie van de Cha-no-yu, die zijn basis heeft in de Chado, dat is "La via del tè".

Vandaag

Na meer dan vijftig jaar wordt het familiebedrijf - in welke elk van de kinderen een sector leidt - nog steeds geïnspireerd door dezelfde passie als van in het begin, en alle stappen, van zoeken naar de beste theegewassen om te mengen en verpakken, worden uitgevoerd met de grootst mogelijke zorg, kijkend naar zowel de innovatie als de Florentijnse ambachtelijke traditie.
La Via del Tè producten zijn afgestemd op de behoeften van de detailhandel en horeca sector en zijn beschikbaar in de top hotels en resorts, kookwinkels, restaurants en warenhuizen zowel in Italië als in andere landen.