Gegrilde piandina met parmaham en mozzarella

Gegrilde piandine met parmaham en mozzarella

Zoals jullie onderhand weten hou ik van simpele Italiaanse gerechten. En nu had ik ook nog als eis dat het pesto moest bevatten omdat ik mijn nieuwe product wilde promoten.
Na aardig wat boekjes en het internet te hebben uitgeplozen heb ik dit heerlijke recept gevonden.
Ik wil hem heel graag met jullie delen want dit gerecht is een ware verassing.

Ten eerste: Het is Italiaans.

Ten tweede : Het bevat weinig ingrediënten.

Ten derde: Het is gewoon al binnen 10 minuten klaar!!! Dit heeft mij over de streep getrokken om dit gerecht als eerste te proberen van mijn opgespaarde blaadjes
en pins op pinterest die ik ook allemaal wil gaan uitproberen. Ik krijg het nog druk de aankomende tijd.

Ten vierde: Heel veel kinderen lusten dit gerecht ook. Dat is tenminste wat ze zeggen. Mijn moeilijke eters eten dit helaas niet.
Ze zijn wel heel erg fan van de Italiaanse broodstokjes ( Grissini Bon). Lusten ze gelukkig nog iets Italiaans.

Nog even wat informatie over de pesto. Het is een heerlijke pesto van het merk San Guilano Alghero

 Wie is San Guilano Alghero

Een familiebedrijf dat de productie van extra virgin en biologische olijfolie op Sardinië doet.

De roeping van de Manca-familie voor de productie van olijfolie is niet alleen het resultaat van geweldige ervaring, maar ook - en vooral komt het voort uit een grondige kennis van de ongeëvenaarde technische vaardigheden die ze zich meester hebben gemaakt.
Italiaanse olijfolieproducenten beroemd over de hele wereld. Het is bekend dat de oudste en meest traditionele olijfolieproducenten uitstekende olie hebben verkregen uit een groot aantal soorten olijven en variëteiten. Het bedrijf Domenico Manca heeft de oorspronkelijke Italiaanse en Sardinische verwerkingstraditie voor olijfolie behouden en tegelijkertijd deze technieken verbeterd. De San Giuliano-fabriek in Alghero heeft door zijn goede olijfolieselectie een aanzienlijk aantal nationale en internationale prijzen mogen ontvangen.

Deze erkenningen houden rechtstreeks verband met een productiemethode die door San Giuliano is gedefinieerd als "architectuur",
met betrekking tot de betreffende expertise om een ​​reeks harmonieus verbonden "structuren" uit de olijven te halen (aroma, kleur, smaak) de natuurlijke voordelen en kwaliteiten die in de loop van de tijd behouden blijven, zodat het resultaat zo perfect mogelijk is, met toppunten.

ONZE GESCHIEDENIS
Van een kleine olijfoliemolen tot wereldwijde export van Extra Virgin, biologische olie en alle specialiteiten uit de mediterrane traditieVan een kleine olijfoliemolen tot wereldwijde export van Extra Virgin, biologische olie en alle specialiteiten uit de mediterrane traditie.De oorsprong van Domenico Manca S.p.A. dateert uit de vroege jaren 1900 toen de familie Manca een kleine olijfoliemolen bezat en uitbaatte in de oude ommuurde stad Alghero.

De productie van extra vierge olijfolie was vooral gericht op de lokale markt, met weinig verkopen op het Italiaanse vasteland. Dit was de situatie tot 1975, toen de kleinzoon van de oprichter, Domenico Manca, de beslissing nam om zijn werk fulltime aan het familiebedrijf te wijden, vastberaden in zijn geloof in de superieure kwaliteit van de producten van het bedrijf.

In het midden van de jaren 80 heeft Domenico Manca S.p.A. andere producten toegevoegd aan zijn traditionele corebusiness, olijfolie. Deze producten omvatten tafelolijven in pekel, olijfpasta, artisjokcrème, gevulde zongedroogde tomaten in olie, kardoen en aubergines.

Tegelijkertijd heeft het merk San Giuliano een groot aantal prijzen en belangrijke vermeldingen gekregen vanwege de uitstekende kwaliteit.

 

(bron: website San Giuliano)

 

De geschiedenis les is weer voorbij en nu zal ik jullie de ingrediënten geven zodat jullie ook zelf aan de slag kunnen gaan met dit super makkelijke gerecht.

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 200gr snoeptomaatjes
  • 4 Piadine of je kunt ook wraps gebruiken
  • 125 gr mozzarella
  • 4 el pesto 
  • 1 bakje basilicum ( 15 gr, alleen de blaadjes)
  • peper
  • grillpan 

Bereidingswijze:

  1. Halveer de tomaten. verhit de grillpan en gril elke piandine of wrap 2 min. keer halverwege.
  2. Belg de helft van elke piandine of wrap met parmaham. 
  3. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en leg op de ham. Verdeel de tomaten,pesto en basilicumblaadjes erover.Bestrooi met peper. Vouw de pandine of wrap dubbel, snijd doormidden en serveer.

Zoals je bij de ingrediënten al kon zien kun je ook een wrap gebruiken i.p.v van een pandini. We mixen dan gewoon een beetje Italiaans met Mexicaans. Errug lekker hoor!!

Ik ben benieuwd wat jullie van het recept vonden . Je kunt een reactie onder dit bericht achter laten.

Tot het volgende recept maar weer.