foodblog over olijfolie

BRUSCHETTA MET TOMATEN, BASILICUM EN OLIJFOLIE
POSTED ON 6 MAART 2018 geschreven door Rensina Steursma (@mydailyteacup)

Na het succes van de theereview voor Wemy’s benaderde Denise mij nogmaals voor een blog samenwerking.
Deze keer geen thee maar heerlijke chocola en 2 soorten olie. Nou daar ga ik graag mee aan de slag!
Ik ben gestart met de Basilicum olijfolie waarmee ik een heerlijk lunchrecept of borrelhapje mee heb gemaakt.
De rest volgt binnenkort 🙂

Ingrediënten:

* Wit brood, ik gebruikte een wit vloerbrood omdat deze zo’n leuke, halfronde vorm heeft. 

* Olijfolie (basilicum olijfolie via Wemy’s)
* Knoflook, peper, zout
* Cherry tomaatjes
* Verse basilicum
* Rucola ter garnering

 

 

 

 

De basilicum olijfolie van Frantoio Bonamini:

Zoals gezegd mocht ik de olijfolie van Wemy’s testen. Ik mocht twee smaken uitzoeken en heb onder andere gekozen voor de basilicum olijfolie. Maar ze hebben nog veel meer lekkere smaken die zeker het proberen waard zijn.
De olijfolie wordt geleverd in flesjes van 250 ml en deze versie bevat 98% extra virgin olijfolie, 2% natuurlijke basilicum aroma en gedroogde basilicum. Ze zijn van het merk Frantoio Bonamini, wederom een Italiaans merk.

De heuvels van de provincie Verona, Italie, zijn wereldwijd bekend om hun beroemde wijnen. Maar op de hoogste punten van deze heuvels groeien verschillende soorten olijfbomen. 
Gezien de specifieke aard van het gebied, worden alle aspecten van de teelt, inclusief het oogsten, met de hand uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de olijven volledig intact in de molen komen. Koude extractie en continue persen transformeert de olijven tot een extra vierge olijfolie van bijzondere delicatesse en geur (website Frantoio Bonamini)

 

Bereiding:

1. Leg zoveel plakjes brood als je nodig hebt op een, met bakpapier beklede, bakplaat.

2. Besmeer de plakjes met olijfolie. Ik gebruikte de overheerlijke basilicum olijfolie van Wemy’s.
Maar je kunt uiteraard ook gewone gebruiken. Trouwens, check zeker even de website.
Want ze hebben nog meer lekkere smaken olie in het assortiment. Strooi nu wat peper, zout en knoflook over de broodjes.

3. Snijd de cherrytomaatjes in halven of vieren en beleg de broodjes ermee. Ook de basilicumblaadjes scheur je in stukken en verdeel je over de broodjes.

4. Verwarm de oven (hetelucht) op 180 graden en zodra hij goed is opgewarmd, plaats je de broodjes voor ongeveer 10 minuten in de oven.

5. Zodra de 10 minuten voorbij zijn kun je de broodjes uit de oven halen en meteen nuttigen zodat ze nog lekker knapperig en warm zijn.
Verdeel wat rucola over de broodjes en besprenkel ze nog met wat extra olijfolie mocht je dit lekker vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variatie:
Tijdens het maken van de broodjes, en schrijven van dit blogbericht, bedacht ik me nog een aantal lekkere variaties!
Wat dacht je van brie, rucola met de olie? Of voeg bijvoorbeeld mozarella toe aan de bruschetta broodjes? Of een plakje salami voor de pittigheid?
Of wat pesto?.. Zo kan ik nog wel even doorgaan haha, genoeg variaties te bedenken dus!

Gebruik in plaats van wit brood, eens een stokbrood. Op deze manier kun je heel gemakkelijk lekkere bruschetta borrelhapjes maken.
Dit heb ik gedaan voor mijn verjaardagsvisite en de broodjes waren snel op kan ik je zeggen!

 

Geplaatst in blog, Italiaanse recepten en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *