Een spel met de blikjes van Leone

De pastilles van Leone in die prachtige en schattige blikjes zijn toch echt mijn favoriete snoepjes. De snoepjes zijn er in zoveel smaken te verkrijgen en echt super handig om in je tas, auto of in je bureaulade te bewaren. Wist je al dat deze super lekkere fruitsnoepjes glutenvrij, zonder kunstmatige kleurstoffen en vegan zijn. En het leukste van deze snoepjes zijn dat ze maar 2 calorieën per snoepje bevatten dus je kunt er best wel wat van snoepen zonder een schuldgevoel te krijgen. Wil je wat meer over de geschiedenis en de herkomst weten van Leone dan staat er een heel leuk artikel op de siteWemy's Pastiglie Leone 'er was eens' Assepoester blik. https://wemys.nl/blog-over-de-fruitsnoepjes-van-leone/

Onderhand heb ik zelf al een hele verzameling van de Leone blikjes gespaard en wilde ik er wat leuks mee doen. Vorig jaar had ik een leuk spel gedaan op de nationale rekendag met de kleuters en die wil ik graag met jullie delen. Ik zal het spel hieronder uitleggen en het leuke is je kunt er de Leone blikjes voor gebruiken.

Wemy’s knopenspel
Speluitleg knopenspel (verzamelen van zes)

– In de blikjes zitten 24 knopen in 4 kleuren( dus 6 van elke kleur). Ze zitten door elkaar in de doosjes. In sommige doosjes zitten er meer, in sommige minder.
– Zet de doosjes op een rij, maak ze open en laat de kinderen zien welke fiches erin zitten. De kinderen moeten proberen het te onthouden.
– Ieder kind kiest dan ( in gedachten, niet door ze te pakken) één kleur knoop om te gaan verzamelen. De kinderen vertellen elkaar welke kleur ze gekozen hebben.
– Sluit de blikjes. Laat ze in dezelfde volgorde staan.

Knopenspel (Verzamelen van 6)Start van het spel
Gooi om de beurt met de dobbelsteen. Wie het hoogst gooit mag beginnen. Speel met de klok mee.

Spelregels
Wanneer je met de dobbelsteen 1 of 6 gooit mag je (zonder erin te kijken) één blikje kiezen en er één knoopje uithalen van de kleur die jij verzamelt. Daarna zet je het blikje op zijn plek.

Wanneer je met de dobbelsteen een 2 of een 4 gooit mag je (zonder erin te kijken) één blikje kiezen en er één knoopje uithalen van de kleur die jij verzamelt. Daarna zet je het blikje terug op dezelfde plek.

Wanneer je met de dobbelsteen 2 of 5 gooit mag je in één blikje kijken welke knoopjes erin liggen, maar je mag er niks uithalen. Daarna zet je blikje terug op dezelfde plek.

Wie als eerste alle knoopjes( 6 in totaal) van zijn kleur heeft verzameld, heeft gewonnen.

Extra
– Je kunt i.p.v. knopen ook andere voorwerpen eruit halen.
– Laat de kinderen het blikje niet op dezelfde plek terugzetten maar achteraan de rij.
– Gebruik meer knopen en meer blikjes.

Dit speel is heel leuk om met je kinderen te spelen. Ik heb het al heel vaak met de kids in de klas en thuis gespeeld. Nu heb ik een leuke actie bedacht en kun je dit leuke spel van mij gratis ontvangen bij ene bestelling van een leone blikje. Je ontvangt de spelregels en 24 knopen om meteen aan de slag te kunnen gaan.
Ik zou zeggen bestellen maar. https://wemys.nl/producten/pastilles/

Ik vind het heel leuk als je jou favoriete snoepje of blikje met ons deelt op social media.

Liefs Denise