De cocktails van Il Miogusto

Het is alweer bijna oud en nieuw. Ik vind het altijd leuk om oud en nieuw gezellig met vrienden en/of familie te vieren. Spelletjes spelen en lekkere borrelen. Op deze manier gaat de tijd ook lekker snel zodat het gauw 24:00 is en tijd voor de wijncocktails en het vuurwerk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze avond nog gezelliger te maken geef ik jullie een aantal recepten voor cocktails die je kunt maken van de Il miogusto wijncocktails. Houd je niet van al die poes pas dan zijn de wijncocktails op zich al super lekker en geef ik je hiervoor de beste manier om hem te serveren. Maar eerst nog even iets over het merk Il Miogusto voor degene die het nog niet kennen.

Over il miogusto

Je onthoudt altijd de momenten die je raken, de momenten die je mooi vindt of de momenten waar je ultiem van geniet. Het creëren van deze momenten is precies het doel van il miogusto®. Word verrast door onze mooie designs en fantastische smaken en beleef de passie die wij voelen voor de Italiaanse manier van leven.
il miogusto® is een moderne wijnmaker. Onze wijnen zijn voor degenen die durven , degenen die zelfverzekerd zijn en misschien een beetje brutaal zijn. Daarom is il miogusto® anders: opvallende kleurrijke flessen gevuld met buitengewone kwaliteit. il miogusto® is for the colourful.

Wijncocktails & prosecco's

il miogusto® is de trendsetter op het gebied van vernieuwde Italiaanse wijncocktails. Wijncocktails zijn niet meer weg te denken uit het uitgaansleven. Deze drankjes op basis van wijn zijn zacht en lekker verfrissend. Wij hebben de meest verrassende combinaties voor je gemaakt!
Daarnaast biedt il miogusto® een unieke lijn met vino spumante en prosecco die op traditionele wijze worden geproduceerd in het hart van de provincie Treviso. De prosecco is al jaren in opmars en is tegenwoordig populairder dan de traditionele champagne. Terecht vinden wij, de smaak van een goede prosecco is zacht en soms zelfs licht zoet. Perfect om van elk moment een feest te maken

Dolce Vita

Italiaanse hapjes en heerlijke drankjes: de beste manier om de avond te starten. Dat is wat de Italianen al vanaf oudsher doen en dit is precies de Italiaanse manier van leven waar wij onze passie voor voelen. Welbekende aperitiefjes, zoals authentieke parmaham, olijven en heerlijke buffelmozzarela, dienen om de trek te stillen. Speciaal daarbij worden cocktails gedronken met een lekkere bittere smaak, om de maag voor te bereiden om al dat lekkers wat gaat volgen. Praktisch genieten!
De Campari, die al sinds 1890 wordt geschonken, is een cocktail die je vast bekend in de oren klinkt. Ook de Negroni en Aperol Spritz zijn echte traditionele Italiaanse cocktails uit de streek die passen bij een aperitief. Maar met de wijncocktails van il miogusto breng je deze bijzondere Italiaanse gewoonte naar Nederland. Geniet van het leven met je familie en vrienden.
Wist je dat al onze wijncocktails uit Italië komen? Alleen de beste druiven worden gebruikt voor onze drankjes. En samen met de lokale wijnboeren ontwikkelen wij de meeste unieke smaken en combinaties voor de levensgenieters (bron:Ilmiogusto)

We beginnen de cocktailreeks met de klassieker de Limonsecco. De eerste wijncocktail waar het allemaal mee begon.

Limonsecco Orientale

 • neem 10 ml gembersiroop
 • mix dit met Limonsecco
 • garneer je cocktail met een stokje kaneel

Nu is je cocktail klaar om van te genieten.

 

 

Voor degene die van zoetere drankjes houdt is deze cocktail erg geschikt.

Il Donatella 50

 • zet de Amarenissima een tijdje koud in de koelkast.
 • schenk 4 delen ijskoude il miogusto Amarenissima in
 • mix dit met 1 deel ijskoude comfort whiskey likeur in
 • garneer je cocktail met 1 amarena kers

 

 

Dit is de laatste cocktail die ik jullie geef en die heeft een hele aparte frisse smaak.

 

Il Migliore

 • vul je glas met flink wat ijs
 • schenk 2 delen il miogusto Orange Rosmarino in
 • mix dit met 1 deel Licor 43 en 1 deel White Rum
 • garneer je cocktail met een takje rozemarijn en een schijfje sinaasappel

 

 

 

 

 

Wil je de wijncocktails gewoon drinken zoals ze zijn dan kun je onderstaande stappen volgen voor een leuke finishing touch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saluti, enjoy your drinks.

Ik wens je alvast een super goed 2019 en veel plezier met het maken van deze heerlijke cocktails.

Liefs Denise

 

Geplaatst in Italiaanse recepten en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *